Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 12:29:00

Orbán Viktor elárulta: a 8 órás kijárási tilalom enyhítésére “szavaz”

Fokozatos legyen a nyitás, kapjon mentességet egyes korlátozások alól, akinek védettségi igazolványa van, és az elsők között enyhítsenek az este 8 órás kijárási tilalmon - mindezt Orbán Viktor árulta el a Facebookon.

A miniszterelnök szerint - legalábbis ezt jelölte meg a nemzeti konzultációról szóló “Konzultáció - Mindenki véleménye számít” videójában - az este 8 órás kijárási korlátozás enyhítésének az első lépések között kell lennie.

Tegnap azt már megírtuk, hogy Orbán Viktor a Facebook-oldalán köztétett videóban azt ikszelte be: “Fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani a korlátozásokat”.

És hogy a videón az is látszik: a miniszterelnök, támogatja, hogy azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen és védettségi igazolványt kapnak, felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

Arról, hogy a döntés március 15-e előtt meglehet a járványügyi korlátozások enyhítéséről, főleg az átoltottság függvényében, a vasárnapi cikkünkben részletesen írtunk.

A szakemberek szava lesz a döntő!

"Ez a pillanat is végre elérkezett: tudunk értelmesen konzultálni arról, hogy milyen körülmények között és hogyan oldjuk fel a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat. Épp elegünk van már ebből, szabadulni akarunk tőle. Hogy mikor szabadulhatunk, abban természetesen a járványügyi szakemberek hangja, szava, véleménye lesz a döntő. De hogy milyen körülmények között, hogyan, hány lépésben történjen, nos, ott mindenkinek számít a véleménye" - mondta Orbán Viktor a videóban, “hahó facebookosok” megszólítással arra buzdítva, hogy töltse ki mindenki az online nemzeti konzultációt.

Ajánlom

További belföldi híreink