Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 13:23:00

Nacsa: a járvány elleni védekezésben nem számíthatnak a baloldalra a magyar emberek

A járvány elleni védekezésben nem számíthatnak a baloldalra a magyar emberek - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője kedden a MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A kormánypárti politikus utalva az előző napi parlamenti voksolásra kiemelte: itt a járvány harmadik hulláma, ezt ők is tudják, mégsem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a gyors és hatékony döntéshozatalt jelentő rendkívüli jogrendet.

Kiemelte: ha rajtuk múlt volna, hatályát veszítette volna több mint 70 rendelet, köztük a bértámogatás, a hitelmoratórium, az otthonfelújítási támogatás és az egészségügyi védekezéshez feltétlenül szükséges intézkedések.

Miközben a védekezéshez szükséges döntéseket nem támogatják, elbizonytalanítják az embereket az oltással összefüggésben. A politikus álságosnak nevezte, hogy kedden harmincöt javaslatot terjesztenek az elé a népjóléti bizottság elé, amit még mindig a "kamuvideós Korózs Lajosuk vezet".

Nacsa Lőrinc értékelése szerint javaslataik - tartalomtól függetlenül - csak a kicsinyes politikai játszmájukat szolgálják.

Hozzátette: ha komolyan gondolnák, hogy részt vesznek a járvány elleni védekezésben, akkor az elmúlt egy évben nem az egészségügyben dolgozók támadásával, és a védekezés kritizálásával lettek volna elfoglalva.

A védekezés nem lehet politikai kérdés - jelentette ki a frakciószóvivő a kormánypártok véleményét összegezve.

Majdnem egy év telt el az első olaszországi koronavírus-fertőzés regisztrálása óta

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink