Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 09:35:00

Leváltották a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját

A Telex úgy tudja, hogy Bodnár Attila a Terrorelhárítási Központ Egészségügyi Igazgatóságánál folytatja a pályáját.

A lap azt szintén megjegyezte, hogy nem sokkal korábban az óbudai Szent Margit Kórház vezetőjét, Szentes Tamást menesztették, és helyére Nagy Mihályt nevezték ki.

Bodnár a koronavírus-járvány első hullámában volt részvevője a Pesti úti idősotthon körüli botránynak. A tömeges megbetegedések után a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították a betegeket, sokan itt vesztették életüket. A kormányközeli oldalról Karácsonyékat az a véd érte, hogy a főváros rosszul kezeli a járványt, és nem óvja meg az idősotthonokat. Eközben a a kórházat az átlagnál magasabb halálozási arány miatt támadták, és hogy tesztelés nélkül engedik vissza a lakókat a Pesti úti otthonba. 

Az igazgató az ellenzék és az ellenzéki média összehangolt támadásaként értékelte a vádakat. Felmérést végeztetett az idősotthonból a Bajcsy-kórházba beszállított száz, véletlenszerűen kiválasztott betegről. A több hónapos vizsgálat eredményeként kimutatták, hogy száz idős ember közül 97-en kiszáradva vagy mérsékelten kiszáradva érkeztek a kórházba, 88-an voltak alultápláltak, ebből 27-en csontsoványra fogytak, a páciensek közel felénél pedig valamilyen fokú felfekvés, illetve tartós izomgörcs volt megállapítható - írja a Telex. 

Túl kevés a szakápoló a Pesti úti idősotthonban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink