Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 19:23:00

A Moszkva tér rendezőjének lesz bemutatója a Pesti Színházban

Halász Judit, Kovács Patricia, Petrik Andrea, Stohl András, és Wunderlich József együtt lép színpadra a Török Ferenc rendezte Bella Figura című előadásban, a Pesti Színházban. A művészek mögött hat hetes próbafolyamat van, amely a járványhelyzet miatt most kicsit más volt, mint, amit megszoktak, hiszen a főpróbahétig nem is látták egymás mimikáját, amíg ugyanis nem teszteltek mindenkit, végig maszkban voltak. Az ATV Híradó riportja.

A Moszkva Tér rendezőjének a Pesti Színházban lesz bemutatója

 

Látszólag idilli minden, öten ülnek egy vendéglőben, de mire koccintanak, már kiderül, hogy két párt, és az anyóst látjuk. Szeretők, és házasok.

Petrik Andrea, és Stohl András szeretőket játszanak. A karakterek nagyon szeretik egymást, de nehéz a helyzet, mert a férfi házas és nem tudja eldönteni, kilépjen-e jelenlegi kapcsolatából – részletezte híradónknak Stohl András.

Petrik Andrea szerint ez a kapcsolat nagyon szenvedélyes. Saját karakteréről pedig azt mondta híradónknak: a nő a lelke mélyén valahol végig tudja, hogy a férfi nem fog kilépni a házasságából, ennek ellenére mégis várja, ha kell élete végéig.

Yvonne-t, az anyóst, akinek a születésnapját ünneplik Halász Judit játssza. A művésznő a próbafolyamatról mesélt, amely egészen más volt, mint eddig, hiszen csak a végén vehették le a maszkot.

A színésznő híradónknak azt mondta: a sok nehézség közepette az éltette őket, hogy azoknak, akik megnézik talán „szereznek másfél-két jó órát”. „Tudnak majd nevetni, és jól tudják érezni magukat, és el tudják felejteni ezt a borzalmas évet, ami mögöttünk van” – vélekedett Halász Judit.

A darabot Török Ferenc, a Moszkva tér, és az 1945 című film rendezője vitte színpadra. Azzal kapcsolatban, hogy milyen az előadás, a mű íróját, Yasmina Rezát idézte.

„Olyan, mint egy fuga: mindig belekapcsolódik egy következőbe, és hömpölyög a tragédia és a komédia között. 25 perces jelenetek vannak, amiben négy- öt különböző helyszín van, tehát teljesen olyan a szerkesztése, mint egy film, egy hosszú beállítás”

 – magyarázta híradónknak.

A rendező azt is elmondta: remélték, hogy mostanra már telt ház előtt játszhatnak, és a bemutatón is lehetnek nézők, helyette azonban most streamelni fognak, a közvetlen nézői reakciókra pedig még várnak egy-két hónapot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink