Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-22 18:44:00

Soós Adrianna: a szakdolgozók majdnem fele azt fontolgatja, hogy otthagyja az állami egészségügyet

Sok egészségügyi dolgozó még meg sem kapta az új munkaszerződést - tudta meg az RTL Híradó. Pedig a tervek szerint március elejétől, tehát egy hét múlva már az új munkaszerződés szerint kellene dolgozniuk.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a bizonytalanság miatt a szakdolgozók majdnem fele azt fontolgatja, hogy otthagyja az állami egészségügyet. Soós Adrianna az ATV Híradónak úgy fogalmazott, a kiküldött szerződésekben rengeteg a hiba, de a sietség miatt ezen nem is lehet csodálkozni.
 
Soós Adrianna: "Sok mindenki megkapta, és sok mindenki nem kapta meg továbbra sem. Még pénteken is megjelent egy jogszabály, ami ugye pontosítja, hogy miknek kellene benne lennie. Akik megkapták közülük én sokat átnéztem és elég sok a hiba is ezekben a szerződésekben."

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradónak küldött válaszában úgy fogalmazott: "a szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatást az intézményvezetők végzik, akik számára az Országos Kórház Főigazgatóság minden információt megadott".

Sok egészségügyi dolgozó még nem kapta meg az új munkaszerződését

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink