Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-22 11:52:00

Müller Cecília: exponenciálisan emelkedik a fertőzöttek száma

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján közölte, hogy exponenciálisan emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma. Brazíliai, dél-afrikai variáns nem itthon még nem mutattak ki, a brit variánsból 378 esetet azonosítottak, ezek közül csupán 10 esetében volt utazási előzmény.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón megerősítette, emelkedik a fertőzöttek száma, méghozzá exponenciálisan.
2623 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 405 646 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller szerint megdőlni látszik az a tézis, hogy az új mutánsok nem annyira fertőzőek, ha így lenne, nem emelkedne a kórházban ápoltak száma.​ 

Nő az aktív fertőzöttek száma, 82 649 fő. Az új fertőzötteknél arányaikhoz képest többen kerülnek kórházba, 4489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.​

Egynegyedével nőtt a lélegezetésre szorulók száma. Müller szerint ezek az adatok óvatosságra intenek minket, és arra, hogy fokozottan betartsuk a védelmi intézkedéseket.

48 beteget veszítettünk el az elmúlt 24 órában. Az oltás jelenti a kiszabadulást- mondta Müller.

Brazíliai, dél-afrikai variáns itthon még nem mutatták ki, a brit variánsból 378 esetet azonosítottak, ezek közül csupán 10 esetében volt utazási előzmény.

A tiszti főorvos arra kért mindenkit, hogy éljen az oltás lehetőségével és ne válogasson az oltások között, mivel mindegyik védelmet nyújt a vírussal szemben.

Hangsúlyozta, hogy minden rendelkezésre álló oltás véd a Magyarországon jelen lévő mutánsok ellen.

Közölte, hogy a 70 százalékos vakcina hatékonyság magas, számos olyan oltást is alkalmaznak ugyanis Magyarországon más betegségekkel szemben, amelyek 50 százalékos hatékonyságúak.​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink