Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 06:06:00

Könyv készül a telemarketinges világcsavargókról

Tóth Edu író, humorista Szlazsánszky Ferenccel és Pajor Tamással beszélgetett a Spirit FM „Viccen Kívül”-című műsorában, a karanténról, könyvírásról és az emberhez nem illő karrierről.

„A karantén az a része hogy a gyerekkel több időt lehet tölteni az fantasztikus és közbe megtaláltam a könyvbe mélyedést, már a harmadik könyvemet írom” – sorolta a humorista a karantén, számára pozitív aspektusait. „Az életem egyik legnehezebb korszakát próbálom humorosan bemutatni” – válaszolta Tóth Edu arra a kérdésre, hogy miről fog szólni az új könyve. A könyv „telesales”esek (akik telefonon próbálnak vadidegen emberekre különféle termékeket rátukmálni) világába kalauzolja el az olvasókat, hiszen ő maga is ilyen munkakörben dolgozott Barcelonában, egy 200 fős, általa csak „kiválasztott világcsavargókként” jellemzett csapat tagjaként. „Minden fejezet egy telesales szakkifejezés és a végén tulajdonképpen te is elmehetsz telesalesnek, és közbe metaforaként használok minden szakzsargont.”

Maga Tóth Edu hideghívásos karrierje (hideghívásnak nevezzük azt, amikor ismeretlen embereket hívnak fel a telemarketingesek) nem volt minden elemében éppen sikertörténet: volt olyan hogy egy fickót felhívtam és miközben beszéltünk észrevettem, hogy már nincs ott az éterben, visszahívtam, hogy bocsánat, megszakadtunk mire azt a választ kaptam, hogy nem megszakadtunk, hanem magára csaptam a telefont. Ámde nem adta fel, hiszen az az álma, hogy Barcelonában éljen és dolgozzon szinte már rögeszmévé vált. Végül hazajött, és itthon befutott humoristaként.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink