Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-20 13:46:00

DK: haladéktalanul oltsák be az óvodai és bölcsődei dolgozókat

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozókat is haladéktalanul oltassa be a kormány az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal - mondta Ráczné Földi Judit, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombati online sajtótájékoztatóján.

Ráczné Földi Judit szerint a kormány tavasszal képtelen volt logikus és biztonságos döntéseket hozni, nyáron képtelen volt felkészülni a második hullám elleni védekezésre, és nem készültek fel a vakcinázásra sem.

Azt mondta:

míg Nyugat-Európa országaiban pontosan követhető, átlátható ütemezést tettek közzé, és megfelelően felszerelt oltópontokkal készültek, Magyarországon "komplett oltási káosz uralkodik". "Orbánék a focistákat oltanák, a bölcsődei és óvodai dolgozók védelem nélkül állnak helyt nap mint nap a gyermekeink között"

- fogalmazott.

Emlékeztetett: a DK korábban már követelte azt is, hogy a tanárokat és a tanítókat is az első között oltsák be, mert szerintük a kormánynak kötelessége lenne megvédeni azokat, akik a gyermekek közt dolgoznak. Ha óvodai és bölcsődei dolgozók súlyosan megbetegednek, annak komoly következményei lesznek - figyelmeztetett, felszólítva a kormányt arra, hogy vegyék előre az oltási sorban a kisgyermekek közt dolgozókat.

Ráczné Földi Judit megjegyezte azt is, hogy a kisgyermekek számára jelenleg nincs megfelelő védőoltás a koronavírus ellen, így az ő védelmükben is fontos lenne a rájuk vigyázók beoltása.

atv.hu/MTI

Hatékony az oltási terv?

 

Ajánlom

További belföldi híreink