Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-18 17:29:00

Ismét megtörtént: újabb kisgyermek kezelésére gyűlt össze 700 millió

Másfél évvel azután, hogy a gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő Zente és Levente kezelésére is sikerült összegyűjtenie a gyerekek szüleinek 700-700 millió forintot, február 17-én a kazincbarcikai Zsombor számára is összejött az adomány.

A korábbi két kisfiú esetében 100, illetve 120 millió forintot a Mészáros-csoport utalt át, itt pedig a Duna Bonum Alapítvány, a Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosának, Szíjj Lászlónak a magánalapítványa támogatta a kisfiút - számolt be a Telex.

„Már csak előre nézünk,mert a remény nektek köszönhetően nem csak felcsillant, de vár is Zsombira. A Zolgensma a célunk, amely jelenleg az egyetlen génterápia, ami az SMA-s babáknak visszaadhatja a reményt egy teljes életre. Tudjuk, hogy az is csoda, hogy velünk lehet, hogy láthatjuk a mosolyát, megélhetjük a fejlődését. Hiszen SMA-sként kezelés nélkül a két éves kort sem élhette volna meg. (…) Zsombi jó időben született, mert lehetőséget kapott! Tőletek! Hogy már egy olyan jövőben élhessen ahol az SMA egy kezelhető betegség és nem jelent egyet a halállal. Köszönjük, hogy támogatjátok ezt a harcot és Zsombival vagytok ezen a nehéz úton!” – írta a család a Facebookon-

A Zolgensma génterápiás készítmény a betegséget okozó rossz vagy hiányzó gént pótolja, amivel csökkenthető az izomsorvadás, de a már elsorvadt izmokat nem lehet vele visszaépíteni, ezért fontos, hogy a betegek két éves koruk előtt megkapják. Az SMA-t egy hibás gén okozza, ami miatt a szervezet nem képes az izomsejteket védő fehérjét termelni, így az izomzat fokozatosan leépül. Az állapotok nagyon eltérőek lehetnek, de súlyosabb esetben a légzőizmok elsorvadása halált okozhat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink