Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-18 10:34:00

Íme a főváros oltási terve

A főpolgármester Facebook-oldalán ismertette a program hat pontját.

Ma Miniszterelnökségre látogat el Karácsony Gergely, hogy bemutassa a főváros oltási tervét. A program a következő hat pontból áll:

1) A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen javasolják dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Karácsony szerint összesen 30 darab oltópontot tudunak létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.

2) Vállalják, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával ők maguk oltják be.

3) Felajánlják a lakossági szűrés során használt időpontfoglaló rendszerüket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4) Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és rendészekkel is segítenék az oltások lebonyolítását.

5) Tájékoztatási kampányba kezdenének az oltási hajlandóság növelése érdekében. „Nagyon fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt” – vélekedik Karácsony.

6) A főpolgármester szerint átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez, jelenleg ugyanis csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges oltásokat beadni. Karácsony úgy véli: leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható. „Londonban még koncertek is vannak a nagy oltópontokban, így kötik össze kellemeset hasznossal. Miért ne lehetne ilyen Budapesten is?” – teszi fel a kérdést Karácsony.

A főpolgármester mindezek mellett kiemeli: „az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma, csak akkor növekedik az oltási kedv, ha világosan beszélünk, kiszámíthatóan cselekszünk. Jelenleg pedig nagyon sok múlik azon, bíznak-e az emberek az oltásban vagy sem”, a főpolgármester szerint ugyanis „csak így szabadulhatunk ki a rabságból”.

„Budapest vezetése kész arra, hogy segítse a kormányt, hogy gyorsabban és gördülékenyebben haladhassunk az oltással” – hangsúlyozza Karácsony.

Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a Főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma,...

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, 18 February 2021
Szlávik János: Meg kell győzni az embereket, hogy a kínai vakcina is biztonságos!

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink