Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-18 05:40:00

Már szerveződnek a vállalkozói csoportok a falusi kisboltok létrehozására, akár 70 millió forint támogatást is kaphat egy vállalkozás

60-70 millió forintot is kaphatnak azok a vállalkozások, amelyek a kistelepüléseken működtetnek kisboltokat; vagy azokon a helyeken, ahol nincs, újat nyitnak. A Magyar Falu Program keretében 2000 fő alatti településeken dolgozó vállalkozókat támogatják. A pályázaton indulni szándékozó vállalkozók azt mondják, hogy a 75 százalékos támogatás sokat lendíthet az induláson.

Az ország egyik leghátrányosabb térségében az Ormánság több településén tervez egy kisebb hálózatot életre hívni az állami támogatásból egy vállalkozók csoportja. Máriagyüdön már az üzlethelyiséget is kinézték maguknak, és itt már az árukészletet is elkezdték összeállítani. Varga László, vállalkozó híradónknak azt mondta: ezek nem csak boltok lesznek. Élelmiszeren, és háztartási cikkeken kívül szolgáltatást is kínálnak majd. Például szűkített postai vagy gyógyszertári szolgáltatást.

A program kormánybiztosa híradónknak azt mondta, hogy egyformán indulhatnak a pályázaton már működő és ezután boltot nyitó vállalkozások. Gyopáros Alpár szerint egy induló vállalkozás akár 60-70 millió forintot is kaphat. Lehet pályázni ingatlanvásárlásra és korszerűsítésre, de eszközök beszerzésére is, valamint működési és bértámogatásra.

A pályázaton egyelőre csak a kétezernél kisebb lélekszámú településeken működő boltok indulhatnak. A nagyobb települések szélein működő kisboltok egyelőre nem kaphatnak támogatást.

Ezzel kapcsolatban a kormánybiztos azt mondta, hogy a támogatás népszerűségére utal, hogy egyre többen szeretnének a peremterületeken is hasonló segítséget kapni, ezért már vizsgálják azt, hogy miként bővíthetik az érintettek körét. Jelenleg 45 milliárd forintos keretet biztosít a kormány a támogatásra.

Már szerveződnek a vállalkozói csoportok a falusi kisboltok létrehozására

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink