Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-16 06:05:00

A londoni magyar nagykövet azt javasolja, hogy aki teheti, ne utazzon most Nagy-Britanniába

Életbe lépett az a rendelkezés, amely alapján a külföldről az Egyesült Királyságba utazóknak az érkezésük utáni tíznapos karantén alatt kötelezően két koronavírus-tesztet kell elvégeztetniük. A teszteket még az utazás előtt meg kell rendelni, azokért összesen 210 fontot, azaz átszámítva 86 ezer forintot kell fizetni. A londoni magyar nagykövet azt javasolta: aki teheti, ne utazzon most a szigetországba. Kumin Ferenc híradónknak azt mondta: aki rossz információt ad meg, akár 10 ezer font büntetést is kaphat. Az ATV Híradó riportja.

Nagy-Britanniában már több mint 15 millió oltást adtak be, Boris Johnson szerint azonban bár a számok csökkenést mutatnak, még mindig sok a fertőzött.

Nagyobb kiadással kell kalkulálniuk mostantól azoknak, akik az Egyesült Királyságba készülnek. Mostantól ugyanis a külföldről beutazóknak az érkezésük utáni tíznapos karantén alatt két koronavírus-tesztet kell elvégeztetniük.
Tóth Róbert híradónknak elmondta: a tesztre még utazás előtt regisztrálni kell, és ki kell fizetni. A csomagot pedig az angol posta hozza majd ki az megadott címre. Ő éppen most utazik vissza a szigetországba, rá már érvényes az új szabályozás.

Rigó Gergő személy- és kisállatszállítással foglalkozik, vállalkozóként őt is érinti a változás. Híradónknak azt mondta: az új szabály miatt, most minden ügyfelüket értesíteniük kell, hogy a beutazás plusz kiadásokkal jár.

Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország esetében is 10 napra karanténba kell vonulni érkezés után. A két teszt Angliára és Skóciára vonatkozik, ezek ára összesen 210 font, azaz 86 ezer forint. Ha valaki olyan országból érkezik, amely az új variánsok terjedése miatt vörös listán van, akkor a tíznapos karantént szállodában kell töltenie. Skóciában azonban minden beutazóra ez vonatkozik.

Magyarország londoni nagykövete szerint a szigorítás célja, hogy kiszűrjék azokat az esetleges koronavírus-variánsokat, amelyektől most a brit hatóságok leginkább tartanak. Kumin Ferenc híradónknak nyilatkozva azt tanácsolta, hogy

aki teheti, ne utazzon most a szigetországba, főleg akkor, ha a tesztcsomag kifizetése nehézséget jelent számára.

A nagykövet szerint a letelepedési programban részt vevő magyarok száma 110-120 ezer közötti, de a két ország közötti mozgás intenzitása a járvány óta jelentősen csökkent.

Már két covid-tesztet kérnek a britek a beutazóktól

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink