Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-15 19:17:00

Többen is megfertőződhettek koronavírussal a komlói és a mohácsi gyermekotthonban

Öt gyermek fertőződhetett meg koronavírussal a komlói és a mohácsi gyermekotthonban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az egyik gondozó is elkapta a betegséget. Az érdekképviselet Kásler Miklóshoz fordult. Levelükben azt kérik, hogy a gyermekotthonok dolgozói, csak úgy mind az idősotthonoké mielőbb kapjanak védőoltást. Az ATV Híradó riportja.

Komlón egy fiúkat és egy lányokat nevelő otthonban is találtak koronavírus-fertőzötteket. Nem hivatalos értesülések szerint a fiúk között egy, míg a lányok otthonában öt pozitív esetet regisztráltak. Közben nem messze innen, a mohácsi gyermekotthonban is találtak fertőzöttet.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja híradónknak azt mondta: őket azért kereste fel egy kolléga, mert nemcsak gyermekek, hanem egy 60 évnél idősebb kolléga is beteg lett. „Azt kérte, hogy a PDSZ tegyen lépéseket annak érdekében, hogy ők is megkaphassák az oltást” – árulta el híradónknak Nagy Erzsébet.

A gyermekotthonok a szociális ellátó rendszerhez tartoznak, ugyanúgy, mint az idősotthonok. Híradónk kereste a Baranya megyei Kormányhivatalt, mint fenntartót, de nem kaptak információt. Azt sem sikerült megtudni, hogy valóban aláírattak-e titoktartási nyilatkozatot a dolgozókkal, hogy ne derüljön ki a fertőzés. Ezt a PDSZ is kérdezi a levelében a minisztertől.

A titkolózás olyan jól sikerült, hogy a komlói gyermekotthon közelében élők sem tudták, hogy felütötte a fejét a koronavírus.

Híradónk kereste az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Azt válaszolták, hogy

információink tévesek, ugyanis összesen öt fertőzés történt. A komlói intézetben a szükséges intézkedések megtörténtek, a betegeket elkülönítették. Az ott dolgozók oltásáról annyit írtak, hogy az oltási rendben azok a szociális intézményekben dolgozók élveznek elsőbbséget, ahol a gondozottak leginkább ki vannak téve a betegségnek.

Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője azon a véleményen van, hogy a titkolózás nem fogja megállítani a járványt, csak az oltás, ezért arra kellene törekedni, hogy minél hamarabb beoltsák a szociális ágazat, illetve az oktatási ágazat a dolgozóit is.

Több gyerek is megfertőződhetett a komlói gyermekotthonban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink