Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-15 17:21:00

Karácsony Gergely ünnepel, de szomorú is egyben

A főpolgármester a visegrádi együttműködés 30. évfordulójának alkalmából posztolt Facebookon.

Karácsony Gergely szerint a V4-országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – együttműködése az elmúlt 30 évben valódi márkanévvé vált az európai politikában, és számtalanszor segítette országaink regionális szempontú érdekérvényesítését, a visegrádi főpolgármesterekkel ezért úgy döntöttek, az évforduló napját felhasználják arra, hogy egy „nagyon fontos, és többé vagy kevésbé mindannyiunkat érintő, aggasztó problémára” hívják fel a figyelmet.

Karácsony bejegyzésében arról ír, hogy több országban – köztük Magyarországon – az EU-s rendelet ellenére sem folyik megfelelő kommunikáció a kormányok és az ország önkormányzatai között a koronavírus okozta károk helyreállítását célzó támogatások felhasználásról.

A főpolgármester szerint a kormány csak „látszategyeztetést végez az általa kiválasztatott partnerekkel, miközben az ellenzéki nagyvárosokat (…) nem tekinti partnernek a hazánk számára óriási lehetőséget kínáló európai támogatás elosztásában”.

„Félő, hogy Magyarország jövője, magyar állampolgárok millióinak boldogulása Orbán Viktor politikai játszmájának áldozatául válik. Félő, hogy az EU-s forrásból megvalósuló fejlesztések Orbán Viktor, és nem Európa és Magyarország érdekeit szolgálják majd. Nem ez ennek a történelmi léptékű európai támogatásnak célja, és nem ezek a szabályai!” – zárja bejegyzését Karácsony.

Ma ünnepeljük a visegrádi együttműködés elindításának 30 évfordulóját. A V4-országok - Csehország, Lengyelország,...

Posted by Karácsony Gergely on Monday, 15 February 2021
Átnéz a kormány az önkormányzatokon?

 

av.hu

Ajánlom

További belföldi híreink