Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-15 11:58:00

Jakab Péter Orbánnak a parlamentben: történelmi bűn, hogy magát védi a járvány ideje alatt

A Jobbik elnöke szerint olyan, mintha Orbán Viktor döntésképtelen lenne, ezért indít nemzeti konzultációt.

Jakab Péter Orbánnak a parlamentben: történelmi bűn, hogy magát védi a járvány ideje alatt

A járványadatok növekedést mutatnak. Amint lesz elég vakcina, hozzákezdenek a korlátozások fokozatos és felelősségteljes feloldásához - mondta Orbán Viktor a parlament első ülésnapján. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a kormány a járványügyi szakemberek véleménye és a nemzeti konzultáció eredményének a figyelembevételével vállalja a döntés felelősségét. Erről itt írtunk.

Sok beszédnek, sok az alja – mondta felszólalásában Jakab Péter. A Jobbik elnöke felszólalásában arról beszélt, egyelőre ott tartunk, mintha Orbán Viktor miniszterelnök döntésképtelen lenne, ezért indít nemzeti konzultációt, mert így menekül a döntések elől. Az oltást nem lehet kötelezővé tenni, ami azt is jelenti, hogy az oltáshoz nem lehet előnyöket rendelni – fogalmazott felszólalásában. Arról is szólt, hogy a szakemberek dolga meggyőzni az embereket az oltásról, akik azt mondják, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezetteket adassák be az embereket. Olyan ebben a témában, mint egy afrikai kuruzsló – jelentette ki Jakab.

„Ez itt nem Oroszország, meg nem Kína, hanem Magyarország. Nálunk a nyugati világban nem az a dolga a kormánynak, hogy befenyítsék a népet” – mondta. Arról is beszélt, hogy Orbán ahelyett, hogy kezelte volna a válságát, mindig másra mutogatott. Történelmi bűnnek nevezte azt, hogy szerinte a miniszterelnök nem az országot, hanem saját magát védte a járvány ideje alatt. „Akiket ma kifoszt, azok holnap kormányváltó tömegként fognak visszavágni Önnek” – mondta, hozzátéve, hogy Orbán Viktor készüljön a bukásra.

A felszólalás végén Kövér László levezető elnök felszólította a kormánypárti politikusokat, hogy a fizetésükben az is benne van, hogy végighallgassák az ilyen felszólalásokat is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink