Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-15 20:15:00

Gyurcsány bejelentette: mind a 106 helyen előválasztás lesz

Úgy tűnik, eldőlt, hogy mind a 106 egyéni választókerületben előválasztás lesz a 2022es országgyűlési választás előtt – legalábbis erről beszélt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyurcsány Ferenc beszélt a járványhelyzetről is. Mindenkit arra biztatott, hogy oltsa be magát. Szerinte csak annyiban érdemes méricskélni hogy mivel oltatjuk be magunkat, hogy Magyarországon a miniszterelnök teljes súlyával nehezedik a szakmára ebben az ügyben. „Oltassa be magát mindenki, a kutyafáját" – fogalmazott a volt miniszterelnök, aki szerint nem az ellenzék csinál ebből politikát, hanem részben Kína és Oroszország használja ezt politikára, részben pedig a kormány politizálja át a kérdést.

Ha nem lenne más oltóanyag, akkor az oroszt és kínait kéne használni – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint a semminél bármilyen vakcina jobb, és idézett egy budapesti intenzív ellátásban dolgozó ismerősét, aki szerint a semminél bármilyen vakcina jobb, hiszen az intenzíveken ápolt 10-ből 7 beteget elveszítenek.

Ami a gazdaság állapotát illeti, Gyurcsány Ferenc szerint a hétköznapi tapasztalatok nem támasztják alá a kormányfő optimizmusát, és szerinte a kormány meg sem próbálta megmenteni az embereket az ellehetetlenüléstől.

A volt kormányfő utalt a 2006-os Orbán-Gyurcsány vitára, amikor Orbán Viktor szerinte a kamerába nézve arról győzködte az embereket, hogy ne a számoknak higgyenek, hanem a saját tapasztalataiknak. Gyurcsány Ferenc szerint az emberek sokasága dermesztően nehéz helyzetben van, és jó lenne, ha egy mondatot mondana erről a miniszterelnök.

A volt miniszterelnök azt is elmondta: neki rendben van a gyurcsányozás, de az ország lenézésének tartja, ahogy 15 éves idézetek használatát is az őszödi beszédből.

Szerinte az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a kaszárnyafegyelem nem azonos a kormányzóképességgel. A menedzsment-funkciókban téblábol a kormány – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint azt látjuk, hogy a felsőoktatást privatizálják, ellenérték nélkül odaadják néhány magánszemélyeknek.

Bele fognak bukni, a következő év erről a bukdácsolásról fog szólni – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra. Ezek az asszonyok és férfiak meg fogják ezt oldani – fogalmazott, hozzátéve: a nála később a politikába lépett politikustársai nem kérnek abból, hogy a elmesélje nekik, milyen volt kormányozni. Elmondása szerint meglepte, hogy ilyen harmonikus az ellenzéki együttműködés, és hogy „milyen szépen csinálják ezek együtt".

„Olyan szépen viselkednek, olyan reményteljesen, olyan kompromisszumkészek" – dicsérte partnereit Gyurcsány, hozzátéve: az ellenzéki tárgyalásokon valóban nincsenek belső viták, nemcsak arról van szó, hogy ezek nem szivárognak ki.

Lesz 106 helyen előválasztás – mondta a volt miniszterelnök, aki szerint az előválasztás során esetleg felizzó vitákat félre fogják tenni a 2022-es választás idejére.​
Gyurcsány: A valóság vereséget mért a kormányra

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink