Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-16 05:20:00

Életveszélyes, mégis sokan merészkedtek a Balaton jegére

Életveszélyes a szabad vizek jegén tartózkodni, főleg azokon a helyeken, ahol a jég alatt mély a víz. A Facebookon ennek ellenére nemcsak százszám jelentek meg a Balaton jegén készült felvételek, hanem sokan azzal dicsekedtek, hogy miként szakadtak be a vízbe. Több ilyen felvétel is felkerült a közösségi oldalra, az egyik videón négyen indultak egy bajba jutott ember segítésére. Az ATV Híradó riportja.

A videofelvételek tanúsága szerint több százan voltak a Balaton befagyott jegén, Siófoknál. Bár sok helyen kimondottan életveszélyes, mégis sokan voltak, akik vasárnap rámentek a vékony jégre. Verb István, a Balatoni Vízirendészet osztályvezetője híradónknak azt mondta, még hullámzott a jégréteg. Leginkább csak a parmenti területek mentén keményedett, szilárdult meg kicsit a víz.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke szerint a déli parton talán a kicsi vízmélység miatt merészkedhettek többen a gyengén jégrétegre.

Magyarországon a szabad vizek jegén mindenki a saját felelősségére tartózkodik. Pontos szabály a biztonságos jégvastagságra nincs, de a szakemberek azt mondják, hogy ahhoz, hogy tömegeket elbírjon, 12-14 centisnek kell lennie.

Életveszélyes a Balaton jegére menni, mégis sokan megtették

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink