Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-14 11:15:00

Karácsony Gergely: az iparűzési adóbevétel jó helyen van az önkormányzatoknál

A főpolgármester Facebbok-oldalán részlezte, hogy levelet küldenek minden nem a KATA szerint adózó budapesti vállalkozásnak. Azt kérik, hogy aki teheti, és akinek nem nem veszélyezteti vállalkozását az iparűzési adó befizetése, az továbbra is támogassa ezzel a befizetéssel az önkormányzatokat.

Mint ismert, Orbán Viktor karácsony előtt jelentette be, hogy az egyéni-, kis- és középvállalkozásoknak 2021-ben csak az iparűzési adó felét kell befizetni. Ahogy azt korábbi cikkünkben már megírtuk, most Karácsony Gergely az ügyfélkapun keresztül kéri a vállalkozókat, hogy segítsenek az önkormányzatoknak, ha tehetik. A főpolgármester azt mondja, hogy náluk jó helye van náluk az iparűzési ad összegének, valamint "a járványra és a válságra gyorsabban, hatékonyabban, szolidárisabban reagáltak mint a kormány. 

"Aki úgy dönt, hogy adja az adóját a Fővárosi Önkormányzatnak, az biztos lehet benne, hogy ebből a bevételből nem oligarchák gazdagodnak, nem presztízsberuházások készülnek, nem magánvagyonok gyarapodnak. Aki adja az adóját, az a saját otthona, a saját városa működtetéséhez és fejlesztéséhez járul hozzá" - írta a főpolgármester. 

Adom az adóm – itt a Facebookon is voltak már sokan, akik ezt a keretet illesztették a profilképükhöz. Azt jelzik...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 14., vasárnap

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink