Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-14 14:56:00

Hideg a baleseti intézetben: válaszolt az EMMI

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a kórházban van, ahol állítólag tíz fok van, és pulóverben, sálban, valamint kiskabátban dolgoznak a szakemberek. Az ATV Híradónak válaszolt a szaktárca, amiben hangsúlyozták, csak ehhez hasonló szélsőséges időjárásban jelentkezik a probléma, illetve ideiglenes megoldással be tudták fűteni a helyiségeket.

"A 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épületét akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést.

Az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő.

Péntek délelőtt az intézményvezető és a főnővér végigellenőrizte az osztályokat, majd átmenetileg elrendelték plusz elektromos fűtőeszközök üzembe állítását – amennyit az elektromos hálózat elbír. Ennek hatására a jelenleg mért hőmérsékletadatok szerint az 5. emeleti nővérszobában 23°C, az északi kórteremben 21°C, a folyosón 22 °C van.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról" - választolt az ATV munkatársának az EMMI. 

A Népszavának nyilatkozó egyik orvos például arról beszélt, hogy vannak ugyan kórtermek, amelyekben elviselhetőbb a hőmérséklet, de még így sem normális a helyzet, ráadásul a betegek egy részét is át kellett költöztetniük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink