Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-11 12:01:00

DK: a kormány által 13. havi nyugdíjnak hazudott juttatás csak sebtapasz

A párt szerint hiába kezdett a kormány kampányba a 13. havi nyugdíjnak nevezett juttatással, az idősek ennél sokkal nagyobb mértékben szenvedték meg az elmúlt hónapok rekordmagas élelmiszerárait.

Miközben a válság kezdete óta, közel egy éve a nyugdíjasok semmilyen rendkívüli juttatást nem kaptak a kormánytól, az infláció már tavaly nyáron Magyarországon volt a legmagasabb az egész Európai Unióban - mondta sajtótájékoztatóján Varju László.

A DK politikusa kifejtette: éves összehasonlításban 3 és 6% között drágultak a húsok, közel 13%-kal a felvágottak, 12%-kal az olaj, 10%-kal drágult a liszt és a cukor, nem is beszélve a gyümölcsök elképesztő, 27%-os drágulásáról. Ezek egytől egyig a KSH hivatalos adatai, ennyivel többe került minden idős embernek a bevásárlás a válság hónapjaiban - tette hozzá.

"A Demokratikus Koalíció szerint a kormány által 13. havi nyugdíjnak hazudott juttatás csak sebtapasz azok után, hogy a pánikkormány magukra hagyta a nyugdíjasokat a válságban. Hiába drágult hétről-hétre szinte minden alapvető élelmiszer a gyenge forint miatt, az idősek semmilyen segítséget nem kaptak a kormánytól, hogy hó végén is be tudjanak vásárolni. Akkor kellett volna 50 ezer forintos azonnali juttatást adni a nyugdíjasoknak, ahogy a DK javasolta. Ezt nem pótolja a 13. havi nyugdíjnak hazudott, egyheti juttatás sem, arról nem is beszélve, hogy a svájci indexálás megszüntetésével a Fidesz 10 év alatt átlagosan 1,2 millió forintot vett el a nyugdíjasoktól, 35-ször annyit, amennyit most ebből visszaad" - hangsúlyozta.

DK: Vissza kell tárni a nyugdíjak svájci indexálásához

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink