Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-10 21:06:00

Tízezeres utalvány az oltásért: az MSZP szerint "ennél morálisan védhetőbb javaslat nincs"

A párt korábban bejelentette: tízezer forintos, a bajba jutott ágazatokban felhasználható utalványt adnának azoknak a magyar állampolgároknak, akik beoltatják magukat koronavírus ellen. Molnár Zsolt szerint ebben az esetben a nem a pénz az igazán fontos, hanem az emberi élet védelme.

Az MSZP pártigazgatója hangsúlyozta: egész ágazatok és szektorok kerültek válságba, sokaknak teljesen reménytelen volt az előző év, és ez a mostani is annak tűnik. Molnár Zsolt az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: Fekete-Győr András, a Momentum elnökének hasonló, de 100 ezer forintra vonatkozó javaslata is megfontolandó volt, ezt korábban is jelezték, de az MSZP javaslatában azt tartják fontosnak, hogy ezt a pénzt, amit az utalványon kapnak a beoltottak, nem akárhol költhetik el, hanem ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Molnár Zsolt azt mondta, ha a Momentum által javasolt 100 ezer forintokat összeadjuk, az "már nem egy vállalható összeg", de ez is egy jószándékú kezdeményezés. Viszont ha ezt a pénzt valaki egy hipermarketben költi el, akkor azzal nem segít azokon, akik a legnagyobb bajban vannak - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a javaslat mennyire etikus, a pártigazgató azt válaszolta: azt kell nézni, mi ennek a végcélja, az pedig nem más, mint az emberi élet védelme. Szerinte ez egy pozitív öszöntzés, a javaslatban nem csak a pénz számít, hanem az emberek egészsége. "Ennél morálisan védhetőbb javaslat nincs" - fogalmazott.

A válság által sújtott ágazatokat segítenék a beoltottaknak adot 10 ezres utalvánnyal

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink