Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-10 07:03:00

Nézőpont: a magyarok többsége még nem akar enyhítést

A magyarok többsége ellenzi a korlátozások enyhítését – állítja a Nézőpont Intézet legújabb, február 2. és 4. között, ezer fő megkérdezésével végzett közvélemény-kutatása.

A Magyar Nemzet kérésére készített felmérés szerint tavaly november óta stabilan ötven százalék fölött van a kormányzat koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit megfelelően szigorúnak tartók aránya. Ugyanakkor a tavaly decemberben készített kutatások óta valamivel nőt (22 százalékra) a „nyitáspartiak" száma is. Az intézet szerint az oltások számának növekedésével, illetve a jobb idő beköszöntével pedig tovább nőhet a számuk.

A felmérés szerint az ellenzéki szavazók több mint fele támogatja a jelenlegi intézkedéseket vagy szigorításokat szeretne, 39 százalékuk viszont nyitáspárti.

A kutatásból az is kiderül: a legfiatalabb korosztály (18-29 évesek) a leginkább nyitáspárti demográfiai csoport, de közülük is kevesebben vannak ezen az állásponton (41 százalék), mint amennyien elégedettek vagy akár további szigorítást tartanának kívánatosnak (50 százalék).

A felmérés szerint egyébként Budapesten is többségben vannak azok, akik elégedettek a jelenlegi szabályozásokkal vagy szigorítást szeretnének.

Több százezer vendéglátós a csőd szélén

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink