Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-06 16:05:00

"Rossz apa voltam, Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt" - fia elvesztéséről beszélt Benedek Miklós

Benedek Miklós egy vele készült interjú során beszélt elhunyt fiáról, akivel kapcsolatban igazságtalanságnak nevezte, hogy meg kellett halnia, valamint azt is elárulta, milyen apának tartotta magát.

"Rossz apa voltam, Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt" - fia elvesztéséről beszélt Benedek Miklós

Veiszer Alinda vendége volt Benedek Miklós, akivel többek között olyan témákról esett szó, mint a színház, vagy az oktatás, ugyanakkor szóba került a család is. Utóbbi kapcsán megkerülhetetlen témaként merült fel, vajon lehet-e kevesebb, mint egy évvel az eset után egy elvesztett fiúról beszélgetni, megfogalmazhatóak-e azok az érzések, amik ilyenkor egy apában dúlnak.

"Sokkal többet értem el, mint az apám, de annyit nem értem el, mint a fiam, Tibor" - mondta fiával kapcsolatban, majd egy másik kérdésre reagálva elárulta azt is, hogy minden nap gondol a magyar vízilabda-válogatottal játékosként és edzőként is szép sikereket elérő gyermekére, akivel kapcsolatban az, hogy beszélni tud róla, az idő is segíti valamelyest.

Gondolataiban ilyenkor Tibor mosolya, tudása, okossága is szerepet játszik az unokáival egyetemben, egyben természetes módon az elmúlás is, némi - ahogyan ő fogalmaz - "önzés" kíséretében, amiről így vélekedik: "Hát hogy egyszer vége van. Mindannyiunknak. És nem azokkal, akikkel kéne. Hogy egy Börcsöknek miért kell meghalni? Nem tudom, igazságtalanság. Vagy hogy a Tibornak meg kellett halni, az igazságtalanság. Ebben nem léptem tovább."

Benedek Miklóstól azt is megkérdezték milyen apának tartja magát: "Rossz apa voltam, nagyon rossz. Önző, rossz apa voltam, és nagyon csélcsap. Jó, hát szerettem, de közel nem voltam olyan apa, mint a Tibor. Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt. Még azt is mondhatnám, hogy ő sokkal jobban egyeztette össze a szakmát a magánélettel. Én sose tudtam, mindig úgy éreztem, hogy többet adok a szakmának, mint a családnak, a feleségemnek vagy a gyerekeknek."

atv.hu/blikk.hu

Ajánlom

További belföldi híreink