Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-06 19:33:00

Dél-budai szuperkórház: Nem kezdődhet egyetlen kapavágás anélkül, hogy a megközelíthetőség ne lenne megszervezve

"A kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a magyarok egészségügyi ellátása." - ezt Gy. Németh Erzsébet jelentette ki a Dél-Budára tervezett szuperkórház építésére kijelölt területnél. Az ellenzéki politikus szerint az intézmény egy átlag fővárosi számára megközelíthetetlen lesz. A Budapest Fejlesztési Központ azonban arról tájékoztatta híradónkat, hogy a közlekedésfejlesztésre kiírt közbeszerzésre beérkeztek az ajánlatok.

Még egy követ se raktak le a tervezett Dél-budai Centrumkórház területén, de már 15 milliárd forintba került a beruházás, Gy. Németh Erzsébet szerint.

"A DK főpolgármester-helyetteseként úgy látom, hogy a kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a magyarok egészségügyi ellátása. A Fideszes elitkórház terve egy halandó számára megközelíthetetlen, kifejezetten a helikopterező Fideszes elitek számára fog megépülni." - fejtette ki Gy. Németh.

Újbuda polgármestere azt szeretné, ha a kormány tájékoztatná az embereket, hogyan és mennyiért épül ki a kórházhoz vezető közlekedési hálózat.

"Nem kezdődhet egyetlen kapavágás anélkül, hogy a tömegközlekedés és a megközelíthetőség rendszere nincsen megszervezve." - mondta László Imre, Újbuda polgármestere.

A közlekedésfejlesztésre a Budapest Fejlesztési Központ írt ki közbeszerzést. A vezérigazgató, Vitézy Dávid arról tájékoztatta híradónkat, hogy a felhívásra 5 ajánlat érkezett, jelenleg ezek kiértékelése zajlik. Vitézy Dávid ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Dél-budai Centrumkórházról annak miniszterelnöki megbízottja, Bedros J. Róbert nyilatkozhat.

Egy budapesti szuperkórház építésének ötletét egyébként még Rogán Antal vetette fel 2015-ben, a Fidesz akkori parlamenti frakciójának vezetőjeként. A kormány egy évre rá döntött arról, hogy zöldmezős beruházásként az M1-M7-es autópályák bevezető szakaszánál található Dobogó nevű területen építi meg. A területvásárlás mellett eddig a tervezői díj vitte el a legtöbb pénzt.10,5 milliárd forintba került a centrumkórház megtervezése.

Híradónk megkereste a projekt miniszterelnöki megbízottját. Bedros J. Róbert helyett azonban az előkészítéssel foglalkozó cég válaszolt. Ők levelükben érdemi információval nem tudtak szolgálni, szerintük ugyanis Vitézy Dávid a feladat felelőse.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink