Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-06 19:10:00

Választhatunk-e a vakcinák között?- az EMMI válaszolt

Orbán Viktor pénteken azt mondta, hogy az oltóponton közlik az emberekkel, hogy épp milyen vakcinát tudnak adni nekik. Az ATV Híradója megkereste az EMMI-t, a minisztérium válaszában azt írta, hogy az oltásra várakozókkal már az értesítéskor közlik, milyen vakcinával tudják épp oltani őket.

"Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk"- mondta Orbán Viktor a vakcinákról a pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Az ATV Híradója megkereste az EMMI-t a kérdés tisztázása érdekében. 

„Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatast kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést.”

- írta a minisztérium válaszában. 

Azt is leszögezték, hogy "aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink