Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-03 07:40:00

"Félünk, hogy nem jön ki élve a börtönből" - aggódnak a csengeri örökösnőért

A nőnek korábban tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást ajánlott a Mátészalkai Járásbíróság arra az esetre, ha elismeri a bűnösségét a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalási ügyében, valamint, ha lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A csengeri nő jelenleg a nyíregyházi börtönben ül, távmeghallgatással felelt az ügyész és a bíró kérdésére, az ajánlatra azonban hezitálás nélkül válaszolt, elutasította azt, egyben kérte a tárgyalás megtartását - írja a Blikk.

"Bolond lett volna Marika elfogadni a 10 évet, hiszen rablógyilkosok nem ülnek ennyit" – mondta a lapnak a csengeri örökösnő egyik, a neve elhallgatását kérő családtagja, aki szerint az sem kizárt, hogy a végén felmentik Marikát a vád alól. A Btk. szerint egyébként 2-8 évig terjedő börtönnel lehet sújtani a hasonló elkövetőket a súlyosító körülmények függvényében.

Rokona szerint az örökösnő jelenleg borzasztó egészségi állapotban van, fél év alatt húsz kilót fogyott.

"Nagyon tartunk tőle, hogy már nem sokáig bírja a bezártságot. Félünk, hogy nem jön ki élve a börtönből" – fogalmazott a rokon.

A csengeri örökösnőt akkor ismerte meg az egész ország, amikor többek közt Kósa Lajosnak is egy 1300 milliárd forintos hagyatékról beszélt. A politikus a nőt csalónak nevezte, aki később Svájcba szökött Magyarországról. A története mellett továbbra is kitartott, még üzent is. Akkor azt mondta, a mesés összeg létezik, legkésőbb 60 napon belül minden erről szóló okirat a kezében lesz.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, a Terrorelhárítási Központ emberei pedig haza szállították. Egy ideig börtönben volt, aztán kiengedték - nyomkövetővel a bokáján -, tavaly nyáron azonban újra letartóztatták.

A nő elismerte, hogy vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott, de állította: azért kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a hagyatékhoz.

10 évet is kaphat a "csengeri örökösnő"

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink