Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-01 18:26:00

Lélegzetelállító felvételek a magyar családról, akik a tengerre "menekültek" a járvány elől

Horvátországból indult útnak, és a karib-tengeri Martinique szigetén karácsonyozott az a magyar család, akik a tengerre menekültek a koronavírus-járvány, és az abból adódó korlátozások elől. Legutóbb a karib-tengeri Szent Márton-szigeten horgonyoztak le.

Az itthoni karantén helyett a tengereken tölti a járvány idejét egy magyar család. Bősze Domonkos a hajón rendezte be irodáját. A Reuters hírügynökségnek kiemelte, hogy így több időt tölthet a gyerekeivel, mint amikor a munkahelyéről járt haza.


"Nekem óriási élmény, hogy több időt tudok a gyerekekkel tölteni és nem az van, hogy este hullafáradtan hazaérek és már nincs is erőm igazából játszani vagy köszönni sem adott esetben, vagy vacsorázni" - fogalmazott.

A házaspár 6 és 8 éves kislányai távoktatásban tanulnak. A család a Teatime nevű vitorlással indultak útnak tavaly június végén Horvátországból, elhagyták Spanyolországot és a Földközi-tengert, a karácsonyt pedig már a karib-tengeri Martinique szigetén töltötték.

"Az útvonal elég rugalmas, alapvetően az időjárás befolyásolja mindig, hogy hol vagyunk, a ciklon-, hurrikán-szezonok meghatározzák az adott térséget, hogy meddig lehet ott hajózni" - magyarázta a családfő.

Felesége, Anna már több mint egy évtizede vitorlázik, és elmondta, hogy számára is hatalmas szabadságot adott a kaland.

"Úgy láttunk delfineket, úgy ugráltak a hajó orránál meg úsztak velünk együtt, hogy tükörsima volt a tenger és a víz alatt is tökéletesen látszódtak tehát gyönyörű volt" - számolt be egyik élményükről.

Hozzátették, hogy a Teatime útja a járvány miatti korlátozásoktól függően is alakul, most éppen a karibi Szent Márton szigetnél horgonyoztak le.

"Beérkezésünkkor azt tisztáztuk, hogy több mint 14 napot töltöttünk a nyílt óceánon, azt elfogadták karanténnak. De tényleg nem találkoztunk senkivel sem, volt, hogy eltelt nyolc nap, úgy hogy egy hajót se láttunk sehol" - mondták.

A család elmondta, hogy az sem kizárt, hogy hosszabb megállások mellett akár 5–6 évig is úton lesznek.

Világkörüli úton egy magyar család

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink