Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-28 16:28:00

Hétfőre hívta össze Kövér László a parlamentet

Kövér László hétfőre, február 1-re hívta össze a parlament rendkívüli ülését, amit az ellenzék kezdeményezett a kormányzati járványkezelés miatt. A kormányoldal bojkottjára lehet számítani ugyanakkor.

"Jelenleg zajlik a járványkezelés, majd ha ez lezárult, akkor lehet arról beszélni, hogy mi miként, hogyan történt. De egy komolytalan ellenzéki politikai akcióról van szó, “ami semmiben nem segíti a járvány kezelését”. Ezért sem én nem leszek jelen, sem a miniszterelnök úr nem lesz jelen" - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón az ATV kérdésére, hogy részt vesz-e ő, illetve Orbán Viktor miniszterelnök az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen.

Kedd délután jelentették be az ellenzék részéről, hogy Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum február elsejére javasolja összehívni a parlament ülését, a szükséges aláírásokat már benyújtották a házelnöknek. A napirenden szerepelne három, a gazdasági válság kezelését ellenőrző, a járványkezelés hibáit feltáró és a kínai koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos kérdéseket tisztázó vizsgálóbizottság felállítása. Emellett a Klubrádió további működését biztosító törvénymódosítást is napirendre tűznék a rendkívüli parlamenti ülésen.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden a Hír TV-ben úgy fogalmazott: “a témákat készek vagyunk megvitatni a nyilvánosságban, a jarványkezelést is, ahol az ellenzék nagyon sok valótlanságot állít, és a gazdasági válságkezelést is. Csak egy dolgot kérnénk, álhíreket ne terjesszenek, ne állítsanak valótlanságot” Azon kivül mindent készek vagyunk megvitatni" - tette hozzá kedden Dömötör Csaba, erről itt írtunk.

Ha a kormánypártok nem vesznek részt a rendkívüli parlamenti ülésen - vagy a napirend előtti felszólalások után kivonulnának az ülésteremből -, akkor a parlament határozatképtelenné válik, és az ülést vezető elnök vagy alelnök berekeszti az ülést. Ez eddig általában így volt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések esetében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink