Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 19:09:00

Putyin szerint, ha tovább romlik a helyzet, mindenki mindenki ellen harcolni fog

Az orosz elnök úgy látja, a koronavírus csak fölerősítette a globális problémákat és egyenlőtlenségeket, melyek további romlása esetén "mindenki mindenki ellen" harc robbanhat ki a világon.

Putyin szerint, ha tovább romlik a helyzet, mindenki mindenki ellen harcolni fog

Az orosz elnök a Világgazdasági Fórumon osztotta meg gondolatait - írja a CNBC cikke nyomán a Portfolio. Putyin úgy látja, hogy a pandémia hatalmas kihívás az emberiségnek, amely felgyorsított bizonyos strukturális változásokat.

"Minden okunk megvan, hogy azt gondoljuk, tovább nő majd a feszültség" – mondta Vlagyimir Putyin a fórumon. Szerinte a világ mostani helyzete sok szempontból hasonló a második világháború előtti, 1920-as, 1930-as évekhez.

Putyin szerint a pandémia csak megerősítette a társadalmi törésvonalakat, felerősítette a populizmust, illetve a bal- és jobboldali radikalizmust, majd hozzátette, hogy szerinte egyre erőszakosabbak a belföldi politikai folyamatok. Elmondta azt is, hogy úgy látja, hogy ezek a nemzetközi kapcsolatokat is kiszámíthatatlanabbá és instabilabbá teszik.

"Van rá esély, hogy tapasztaljuk a globális fejlődés összeomlását, melynek eredménye az lesz, hogy mindenki harcolni fog mindenki ellen" – mondta Putyin. Hozzátette: a mai emberek felelőssége, hogy elkerüljenek egy ilyen disztópikus jövőt.

Már legalább 33 millióan kapták el a koronavírust Európában

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink