Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 20:22:00

Momentum: vegyék előre az oltási sorban a pedagógusokat!

Tóth Endre oktatáspolitikus, a párt elnökségi tagja szerint egy tegnap publikált felmérésből kiderült, hogy már minden ötödik magyar pedagógus megfertőződött koronavírussal, és sajnos vannak olyan iskolák, ahol a diákok a szeretett tanárukat kellet hogy elgyászolják. Ezzel szemben a kormány mégsem számol velük az oltási tervben kiemelt csoportként.

Tóth úgy fogalmazott: az egészségügyi dolgozók mellett van még egy szakma, amelynek a képviselői szó szerint az életüket kockáztatják másokért, ez a szakma a pedagógusoké.

"Ők szintén a frontvonalban harcolnak, hiszen a bölcsődékben, óvodákban és általános iskolákban továbbra is személyesen folyik a nevelői munka. Ha ők nincsenek, ha ők nem vállalják a kockázatot, egy fiatal generáció életére nyomná rá a bélyegét a bezártság, szociális kapcsolatok teljes hiánya és tanulmányi fejlődés megakadása" - mondta a politikus.

"De a kormány által közölt oltási tervben mégsem szerepelnek a pedagógusok. Hiába kérték ezt a pedagógus szakszervezetek, lepergett a kérésük a rideg vezetőkről. Hát az ő áldozatvállalásukat nem becsülik semmire? Ez nem maradhat így! Felszólítjuk a kormányt, hogy vegyék előre az oltási sorban a pedagógusokat! Kezeljék őket valós veszélyeztetettségük szerint kiemelt foglalkozásként, ahogy teszik ezt Ausztriában, Németországban, az Egyesül Államokban és a fejlett világ számos más országában" - fogalmazott.

Szakszervezet: bizonytalansággal kezdik az évet a pedagógusok

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink