Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 15:04:00

Karácsony: ideje tisztázni, mit és miért tesz a kormány, illetve az Európai Unió a vakcinabeszerzések kapcsán

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írja, a kormány a veszélyhelyzeti szabályozással teljes egészében magára vállalta a felelősséget a járvány és a gazdasági válság kezeléséért. Ebből a felelősségből az elszámolás és beszámolás kötelessége is fakad - teszi hozzá.

Karácsony: ideje tisztázni, mit és miért tesz a kormány, illetve az Európai Unió a vakcinabeszerzések kapcsán

Karácsony Gergely szerint több mint 12 ezer elhunyt magyar ember és a "gazdasági válság kezelésére szánt közpénzekkel kapcsolatos botrányok sora" nem csak hogy indokolja, de elengedhetetlenné teszi, hogy az Országgyűlés elszámoltassa a kormányt, ezért támogatja az ellenzéki pártszövetség által kezdeményezett vizsgálóbizottságok felállítását.

"Vegyük sorba. Ideje tisztázni, mit és miért tesz a kormány, illetve az Európai Unió a vakcinabeszerzések kapcsán. Nem kétséges: az oltás a megoldás. Ez azon kevés állítások egyike, amelyben egyetért kormány és ellenzék. Abban is egyet kellene érteni, hiszen tudományosan is megalapozott tény: az oltásokkal kapcsolatos közbizalom erősítésének alapja a tényszerű, megalapozott, mindenfajta propagandától mentes tájékoztatás. Ezzel azonban hosszú hónapok óta adós a kormány. Ideje van a szembesítésnek. Miként tisztázni szükséges azt is, ki és mit tett, vagy nem tett a járvány második hullámára való felkészülésben, miért alakultak ilyen tragikusan a halálozási adatok. Tartozunk ezzel több mint 12 ezer magyar ember emlékének, és a tényfeltárás nemcsak a múltbéli tettekkel való szembesülés, hanem a jövőre való okos felkészülés szempontjából is fontos" - fogalmaz.

A főpolgármester szerint azonnali magyarázatot követel, miként fordulhat elő, hogy a gazdaságvédelemre szánt költségvetési források háromnegyede olyan célokra ment el, amelyeknek semmi közük a gazdaság, a munkahelyek, a dolgozók védelméhez. Sok ezer vállalkozás érzi úgy, magára hagyta őket a bajban a kormány, miközben közpénzek százmilliárdjaiból lett magánvagyon csak az elmúlt hónapokban - hangsúlyozza.

"A kormány magyarázattal és elszámolással tartozik az országnak. Ezt szolgálják a vizsgálóbizottságok, csak remélni tudom, hogy 'az ország 133 legbátrabb embere' nem ijed meg a szembesítéstől, a felelősségvállalástól és megszavazzák a vizsgálóbizottságok felállítását" - olvasható a bejegyzésben.

A kormány a veszélyhelyzeti szabályozással teljes egészében magára vállalta a felelősséget a járvány és a gazdasági...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. január 27., szerda
Három országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az ellenzék

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink