Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 18:44:00

Egyelőre nem döntött a kormány arról, hogy az érettségizők visszamehetnek a tantermekbe

Egyelőre nem hozott olyan döntést a kormány, hogy az érettségizők és tanáraik - soron kívüli beoltás után - visszamehetnének a tantermi oktatásba - tájékoztatták az atv.hu-t kormányzati források.

Egyelőre nem döntött a kormány arról, hogy az érettségizők visszamehetnek a tantermekbe

Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádiós interjújában pénteken arról, hogy az Operatív Törzs ülésén már az is felvetődött: az érettségizők és tanáraik esetében előrehozzák-e a koronavírus elleni védőoltást az oltási tervben, hogy őket - de kizárólag csak az érettségizőket és tanáraikat - vissza lehessen engedni az oltás beadásával a tantermi felkészítésre. A miniszterelnök azt is jelezte pénteken, hogy a kormány az ügyben a héten dönthet.

A mai kormányülés után munkatársunknak kormányzati források azt mondták: egyelőre nem hozott ilyen döntést a kormányt, azaz az érettségizők számára is marad a digitális tanrend.

A hét elején az ügyben megkerestük a közoktatást felügyelő tárcát, az EMMI-t, ahonnan akkor azt a választ kaptuk: “Az érettségire való felkészülés a digitális munkarendben is megoldható, ahogy ezt a 2020 tavaszi érettségi megmutatta, amelynek eredményei megfeleltek a korábbi évek átlagának. A felkészülést segíti, hogy a digitális munkarendben tanuló középiskolások számára lehetőség van egyéni, vagy kiscsoportos konzultációk szervezésére” -írták. Akkor azt is hozzátették: ezzel együtt egyes tárgyakból még hatékonyabb lehet a felkészítés jelenléti formában.

Egy másik forrásunk a kormányoldalon most Müller Ceciliát idézte, hogy az országos tisztifőorvos azt mondta: az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, és intenzívebbé válik az oltások beadása az idősotthonokban, szociális intézményekben. “Aztán jönnek a 60 év fölötti krónikus betegek. Ez a sorrend marad” - hangsúlyozta forrásunk, és szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy akkor lehet lazítani, ha megfelelő mennyiségű vakcina érkezett az országba.

Minderről, hogy a vakcina, az átoltottság a kulcs, a nap folyamán itt írtunk részletesen.

Ajánlom

További belföldi híreink