Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 16:34:00

Schobert Norbert a Gulágot és Auschwitzot emlegette, amikor az elhízásról beszélt

A fitneszguru a „testszégyenítés, súlyfóbia, vékony kiváltságok” témákban volt a Pesti TV egyik műsorának vendége.

A „testszégyenítés, súlyfóbia, vékony kiváltságok” voltak annak a műsornak a témái a Pesti TV-n, melyben néhány nappal ezelőtt Schobert Norbert a Gulággal és Auschwitzcal példálózott, amikor az elhízás és a genetika kapcsolatáról beszélt – szúrta ki a 444.

A fitneszguru szerint, míg a magasság például egy veleszületett adottság, addig „kövérnek senkit nem teremtett a Jóisten”.

Ezen a ponton a műsorvezető felhozta, hogy a genetikának vagy bizonyos betegségeknek lehet köze ahhoz, hogy valaki túlsúlyos, és a pajzsmirigyet hozta fel példaként, mire Schobert Norbert úgy reagált:

„Nem, az se. Igazából ugye a pajzsmirigy is tudja azért szabályozni az anyagcserét meg a vízháztartást, 3-5 kilóért tud felelős lenni. De nekem nagyon durvát mondott, egy orvos barátom mondta, hogy: »te láttál a Gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?«”

A fitneszguru ezek után viszont leszögezte: nem születünk egyforma genetikával, és képességekkel, valakit ugyanaz az étel hízékonnyá tesz, van, akit meg nem, ugyanakkor szerinte az tény, hogy az elhízás nem egy olyan probléma, amire ha felhívjuk az emberek figyelmét, akkor testszégyenítésnek kell megélni, mert az egy kóros betegség.

Az elhízás betegség, amelynek számos negatív egészségügyi következménye van

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink