Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 05:57:00

Navracsics Tibor lát korrekciót a Fideszen belül

Navracsics Tibor volt igazságügyi miniszter, korábbi uniós biztos az Egyenes beszéd vendégeként elmondta, hogy a Fidesz jobb kondícióban van 22-re, mint volt 18-ban. ​

Navracsics Tibor lát korrekciót a Fideszen belül

Navracsics Tibor lát korrekciót a párton belül, szerinte a Fidesz jobb kondícióban van 22-re, mint volt 18-ban.
Viszont hiányolja, hogy a Fidesz egy sokkal pragmatikusabb párt volt korábban, most még mindig nagyon ideologikus. Szerinte lehetne még pragmatikusabb, egy pártnak ez nagyon fontos.Még mindig lát egy-két olyan konfliktust, amit jobb lenne felfüggeszteni, konkrétumokat azonban nem említett.

Navracsics azt gondolja, hogy egy jobban áramvonalasított Európa-politika hasznosabb lenne a Fidesznek. Kellene egy határozott Európa-képet kialakítani, ha azt mondják, hogy egy kormányzatibb politikát akarnak, ebben tevékenykedni, vagy számunkra fontos szakpolitikákban az események élére állni.

Az európai gazdaságpolitika nagyon sokat ad például a magyar mezőgazdaságnak, szerinte itt az érdekek egybeesnek Brüsszel és Magyarország között.

A Fidesz néppárti tagsága kapcsán megjegyezte, hogy szerinte a Fidesznek az lenne az érdeke, hogy bent maradjon az Európai Néppárton belül. Ehhez viszont szükség van kommunikációra, gesztusokra mindkét oldalról, a Fidesznek is kell gesztusokat tenni, kifejezve, hogy keresztény-demokratikus értékeket képviselnek.

Navracsics szerint elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktort kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

A Fideszben elfér több vélemény egymás mellett - mondta Navracsics Tibor.

Oktatás kapcsán, mint volt uniós oktatási biztos kijelentette, hogy egyik nemzeti megoldást sem tudja javasolni egyik országnak sem oktatás terén, mivel annyira kultúrába ágyazott ez a terület, hogy minden országnak magának kell megtalálnia, hogy mi viszi sikerre.

A magyar oktatásban két probléma jött vissza: az egyik az oktatási rendszer elérhetősége, illetve az idegennyelv tudása. Az oktatás centralizálásánál az egyik központi cél az volt, hogy a XII. kerületi és egy beregi iskola között az olló záródjon, elismerte, hogy ezen a területen van még hova fejlődni.

Az SZFE-ügyben elmondta, hogy az Európai Parlamentben nem csoda, hogy felmerül a kérdés, a Bizottságban viszont csak akkor beszélnek róla, ha jogszabálysértés van.

Navracsics: alapvető fontosságúnak tartom, hogy a Fidesz az Európai Néppártban maradjon

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink