Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 08:15:00

Kunhalmi: átfogó, országos oltási terv kellene

Az ATV Start című műsorában az MSZP társelnöke arról beszélt, hogy vizsgálóbizottságokat állítana fel az ellenzék, hogy kiderüljön, mennyire sikeres a járványkezelés Magyarországon. Ismét hangsúlyozta, hogy szerintük a kormány hónapokig nem csinált semmin: későn jött a szigorítás, sok vállalkozás "taccson van".

Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy az ellenzék három vizsgálóbizottságot hozna létre, és azt is megnéznék, hogy működött a járvány egészségügyi kezelése. Tavasztól - például a kórházi ágyak kiürítésétől - mostanáig, a vakcinákig bezárólag vizsgálódnának, számtalan olyan kérdés van, amire szeretnének választ kapni (például a közalkalmazottak táppénze és a támogatások mértéke a járvány alatt). 

A politikus hangsúlyozta, hogy azzal a felelősséggel döntött a vizsgálóbizottságok tervéről a hat ellenzéki párt, hogy tudomásul kell venni, hogy előfordulhat még egy következő világjárvány is. 

"Bármi jöhet velünk szemben" - nyilatkozta Kunhalmi, és elmondta, hogy a későbbi kormányoknak is fel kell készülni egy lehetséges járvány kezelésére. Az szintén elhangzott, hogy az MSZP szerint későn és nem megfelelő intézkedések jöttek. 

A vizsgálóbizottságokban döntően a szakma képviseltetné magát: Kunhalmi úgy fogalmazott, hogy többek között Jakab Ferencet is szívesen meghallgatnák, és szerinte a Fidesz csinált a témából politikai ügyet. Később azért Kunhalmi hozzátette, hogy nem lát arra esélyt, hogy a kormány támogatná a vizsgálóbizottságok létrejöttét. 

Komplett, átfogó országos oltási terv kellene - foglalta össze az MSZP társelnöke, és elmondta, hogy egyes vállalkozói szektorokban "mindenki taccson van, ki van véreztetve", különösen a vendéglátóhelyek vannak nehéz helyzetben. 

A párt későbbi terveiről szintén szó esett. Kunhalmi a stúdióban leszögezte, hogy egy kormányváltás esetén nem vennének el semmi olyat, amit pozitívnak látnak a Fidesz részéről, de kiegészítenék azokat - utalt a politikus a fiatalokat és a családalapítást, otthonteremtést célzó támogatásokra. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink