Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 14:48:00

Kunetz szerint el kell kezdeni enyhíteni a korlátozásokon, különben "itt kő kövön nem marad"

Az egészségügyi szakértő szerint szabályozottan és részlegesen, de muszáj nyitni.

A szabályozott és részleges nyitást sürgeti Facebook-oldalán Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő – szúrta ki az SzMo.hu.

Kunetz szerint nem jöttek be azok az előrejelzései, amelyek alapján a tavalyi év végére ismét zsúfolásig telnek a kórházak, az adatok és a tények alapján pedig arra következtet, hogy – a szigorú maszkviselésnek, az iskolák bezárásának és a munkahelyek leállásának köszönhetően – lassult a fertőzés üteme.

A szakértő leszögezi: bár a korlátozásokat megtették a hatásukat, hosszútávon nem fenntartható állapot ez. "Ki kell nyitnunk! Ha nem is teljesen, de szabályozottan és részlegesen. Sokkal jobban járunk így, mintha ez spontán először titokban, zugkocsmánként történne meg egy forradalommal kísérve. Az látszik, hogy NEM lesz gyorsan elég megfelelő oltóanyag, tehát NEM várhatjuk meg az átoltottság megtörténtét, mert itt kő kövön nem fog maradni” – fogalmaz Kunetz.

Az egészségügyi szakértő ezért azt javasolja, hogy a folyamatos oltással párhuzamosan, szigorú szabályok mellett, de induljon újra az élet.

Kunetz szerint zárt térben korlátozni kellene a légköbméter szerinti emberszámot; mindenhol elérhetővé kellene tenni az automata kézfertőtlenítőket; a vendéglátóipari egységek teraszain az asztaltársaságok közt biztonságos távot kellene hagyni; zárt terekben csak egymástól a megfelelő távolságot betartva, minimum FFP2-es maszkban kellene tartózkodni; az iskolákban (elsősorban középiskolákban és egyetemeken) pedig újra kellene indítani a tanítást, ám szintén csak és kizárólag FFP2-es maszk viselése mellett.

Kunetz megjegyzi továbbá, hogy véleménye szerint a kormánynak a sokak által megkérdőjelezett minőségű kínai vakcina helyett arra kéne költenie a pénzt, hogy mindenki számára elegendő FFP2-es maszkot szerez be.

Még egy év nem mehet rá arra, hogy a járvány határozza meg a napjainkat, mielőbb újra kell indítani az életet, mivel a járvány a gazdasági szempontok mellett "a társas kapcsolatok brutális rombolásán keresztül komoly pszichés és testi károsodásokat" is okozhat – hangsúlyozza a szakértő.

Karácsony és Szilveszter kapcsán még a múlt évben kisebb-nagyobb összegekben fogadtam volna arra, hogy a karácsonyi...

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Monday, 25 January 2021
Hollandiában országszerte zavargások törtek ki a kijárási tilalom miatt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink