Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 10:53:00

Karácsony az USA nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével találkozott

"Tartalmas megbeszélést folytattam Mard Dillard úrral, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével, többek között az amerikai-magyar kapcsolatokról és az együttműködésben rejlő lehetőségekről, a főváros városdiplomáciai tevékenységéről, kiemelten a Pact of Free Cities progresszív városszövetségről, valamint a jelenlegi fővárosi gazdasági és magyar belpolitikai helyzetről" - írja Facebook-oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt írja, "szoros figyelemmel kísértük az amerikai elnökválasztást, külön öröm számunkra, hogy Joe Biden személyében a külpolitika terén egy igen tapasztalt, az értékalapú külpolitikai együttműködés és a demokratikus értékek védelme iránt elkötelezett elnöke lett az Egyesült Államoknak".

"Bízunk benne, hogy az új adminisztráció ismét határozottan fellép majd a demokrácia, jogállamiság, emberi jogok és médiaszabadság védelmében, a közös értékek melletti elkötelezett kiállással. Dillard ügyvivő úrral egyetértettünk, hogy kölcsönösen érdekeltek vagyunk a transzatlanti kapcsolatok újjáépítésében, többek között a városok közötti együttműködés erősítésében is. 2021 azért is különleges, mivel idén ünnepeljük a magyar és amerikai diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját. Bízom benne, hogy a járványhelyzet alakulása mellett lehetőségünk lesz személyes részvétellel zajló ünnepségekre is a kerek évforduló kapcsán" - olvasható a bejegyzésben.

Tartalmas megbeszélést folytattam Mard Dillard úrral, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. január 26., kedd

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink