Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 18:29:00

Csatlakoznának az ellenzéki összefogáshoz Pálinkás Józsefék, a pártok nagy része nem reagált a hírre

Az Új Világ Néppárt is csatlakozna az összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt elnöke, Pálinkás József. Az előválasztáson való indulásuk célja, hogy a teljes Fideszen kívüli világ megmérettessen, és 2022-ben a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét.

Hogy pontosan mikor lesz a következő országgyűlési választás, azt még nem tudni. A dátumot a köztársasági elnök tűzi ki 2022 tavaszára. Addig viszont még lesz egy előválasztás az ellenzéki oldalon.

Abban már megállapodtak az érintettek, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet támogatnak, és egyetlen közös listát állítanak. A összefogásban jelenleg hat párt vesz részt: a DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd. Ehhez csatlakozna most az Új Világ Néppárt.

Híradónknak az elnök azt mondta, egy teljesen nyitott előválasztást szeretnének, ahol minden párt, civil szervezet és egyéni jelölt megmérettethet. Pálinkás szerint csak így van lehetőség a legalkalmasabb jelöltek kiválasztására.

Az Új Világ Néppárt elnöke azt is elmondta: szerinte az ellenzék legfontosabb feladata, hogy kiválassza azt a 106 hiteles, és alkalmas jelöltet, akiknek a legnagyobb esélye van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben.

Hajnal Miklós híradónknak ezzel kapcsolatban elárulta: minden jelöltnek lesz lehetősége indulni az előválasztásokon, aki megfelel az előválasztás szabályainak. Ezek a szabályok azonban egyelőre nincsenek meg, még folyik az egyeztetés. A tervek szerint akkor ismertetik majd őket, ha megszületett a megállapodás – tette hozzá a Momentum elnökségi tagja.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint örömteli, hogy egyre többen csatlakoznak az előválasztáshoz, hiszen ez éppen arról szól, hogy bevonják azokat az ellenzéki erőket, ellenzéki polgárokat, akik kormányváltást, rendszerváltást akarnak. „Az előválasztás a legjobb módja annak, hogy egyesítsük erőinket” – mondta híradónknak Tordai Bence.

Híradónk kereste a Demokratikus Koalíciót, az MSZP-t, a Jobbikot, és az LMP-t, őket azonban nem sikerült elérni.

Amennyiben a pártok nem támogatják Pálinkásék csatlakozását, úgy önállóan indulnak majd. Ahogy a mostani tervek szerint ’22-ben önállóan indul a Kétfarkú Kutya Párt, és Szanyi Tibor pártja az ISZOMM is.

Az Új Világ Néppárt is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink