Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 18:41:00

Beismerte a gyöngyösi polgármester, hogy soron kívül kapott koronavírus-oltást

Hiesz György a városi televízióban mondta el: már január első napjaiban beoltották.

A Pesti Srácok írt először arról, hogy jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös baloldali polgármestere, Hiesz György.

A politikus eddig nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, a városi televízióban azonban most beismerte: valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint elvileg egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idős otthonban élők kaphatnának meg – írja a Heol.

Hiesz – elmondása szerint – még január első napjaiban kapta meg (jó néhány más gyöngyösivel együtt) a koronavírus elleni védőoltást, amikor egy idősotthon lakóit oltották.

„Ekkor a szervezők közül valaki téves számot adhatott meg az oltást végző egészségügyi dolgozóknak, mivel több tucat vakcina megmaradt. Összesen másfél órája volt a személyzetnek arra, hogy eldöntse azt, hogy kukába kerül-e a vakcina. Mikor ezzel szembesültek, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeket” – fejtette ki a Gyöngyösi Televíziónak a polgármester, akit megkértek, hogy döntse el, szeretne-e oltást kapni, és ha igen, menjen a kórházba. Erre mindössze egy órája volt.

Hiesz azt mondta: mivel folyamatosan végzi munkáját, így ki van téve a fertőzés veszélyének, végül úgy döntött, ha hívják, megy, habár nem regisztrált.

Hozzátette: utólag már okosabb lenne: hibázott, és ezért elnézést kér. Azzal védekezett, hogy nem tudja, az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak. De hangsúlyozta azt is: a gyöngyösi nem egyedi, elszigetelt eset, más városokban is történtek hasonlók.

Nem jogosulat "soron kívül" kaptak oltást Olaszországban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink