Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 10:41:00

A magyarok 1,5 százalékát oltották be eddig

Egy hónappal ezelőtt, december 26-án érkezett meg az első szállítmány a koronavírus elleni oltásból Magyarországra

Jól hangzik, hogy az Európai Unió tagországaiban élők majd akár 2,5 milliárd adag oltáshoz is hozzáférhetnek, Magyarország pedig ebből 19,7 millió adagra számíthat. A valóság ezzel szemben az, hogy egy hónappal az első koronavírus elleni vakcina Magyarországra érkezése után két gyártótól eddig összesen 165 ezer ember oltására elég vakcina érkezett csak Magyarországra (5 db Pfizer-szállítmány és 1 db Moderna-szállítmány), és január 24-ig 149 ezer embert oltottak be a vakcina legalább egyik dózisával - írja a Telex.

Ez a magyar lakosság 1,5 százaléka.

A beoltottak jelentős része egészségügyi dolgozó, illetve vannak már köztük idősotthonokban élő nők és férfiak, illetve az őket ellátó szociális dolgozók is.

A magyarok oltási hajlandósága ugyanakkor emelkedik. Míg karácsony előtt még a KSH felmérése szerint a lakosság kevesebb mint fele mondta azt, hogy biztosan, vagy legalább talán beoltatná magát, mostanra ez az arány 60 százalék fölé nőtt, miközben a bizonytalanok és az egyértelmű nemmel válaszolók aránya csökkent.

Lakosságarányosan nézve Magyarország nemzetközi összehasonlításban a középmezőnyben van a lakosság átoltottságában - írja a portál.

Az oltás határozza meg idén a gazdasági folyamatokat?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink