Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-25 09:45:00

Vizsgálóbizottságokkal ellenőriztetné a gazdasági válság és a járvány kezelését az ellenzék

Az ellenzéki szövetség szerint a magyar kormány rendkívül későn és rosszul reagált mind a járvány, mind a nyomában kialakult gazdasági válság által előidézett kihívásokra.

A gazdasági válság és a járvány kezelését, valamint a vakcinabeszerzéseket ellenőrző vizsgálóbizottságok létrehozását kezdeményezik a demokrata ellenzéki szövetség parlamenti frakciói – derül ki a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményéből. A pártok ugyanis úgy vélik, a magyar kormány rendkívül későn és rosszul reagált mind a járvány, mind a nyomában kialakult gazdasági válság által előidézett kihívásokra.

Az ellenzék szerint a kormány „többszörösen cserben hagyta a magyar vállalkozásokat és a magyar munkavállalókat”, bizonytalanságban tartja lakosságot az oltási tervvel kapcsolatban, a vakcinabeszerzési módszereikkel pedig tovább növelték az oltással szembeni bizalmatlanságot.

„Úgy gondoljuk, hogy a vizsgálóbizottságok munkája hozzájárulhat a jövőbeli kihívások sikeresebb kezeléséhez, amellyel több ember életét és megélhetését lehet megmenteni. Ez pedig pártállástól függetlenül valamennyiünk közös célja kell, hogy legyen, ezért elvárjuk a kormánypárti képviselők támogatását a három parlamenti vizsgálóbizottság felállításához” – zárja közleményét az ellenzék.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink