Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-25 18:55:00

Egy zalai fogorvos állítja: nem tudja magát beoltatni - az EMMI cáfol

A Facebook-oldalán fakadt ki egy nagykanizsai alapellátásban dolgozó fogorvos amiatt, hogy hiába próbált, nem tudott magának koronavírus elleni védőoltást intézni. Azért háborodott fel, mert mindenhonnan azt hallotta, hogy az egészségügyi dolgozók oltása jól halad, de kiderült, hogy Zala megyében a múlt héten elfogyott a vakcina, és csak a felnőtt háziorvosoknak jutott. Keddre várnak újabb adagot. Az EMMI szerint szó sincs arról, hogy a Facebookon méltatlankodó doktornő nem kapott tájékoztatást.

Wigand Csilla január negyedikén regisztrált oltásra, ami után 10 nappal később kellett volna megkapnia a vakcinát. Ezt azonban visszamondták az oltópontról, így próbált utánajárni annak, hogy mi történik, mert mindenhonnan azt hallotta, hogy minden rendben megy. Zalában azonban 10 napja semmit nem lehetett tudni.

"A 14-i időpontunkat visszamondták és a múlt szerdán az országba érkezett Pfizer vakcina 36 ezer darab vakcinából, az elmondásuk szerint – mert az oltóponton egy illetékest telefonon elértem - elmondásuk szerint Zala megye nem kapott egyetlen egy darabot sem" - nyilatkozta az ATV Híradójában Wigand. 
 
Nagykanizsán hiába működik kórház, a hivatalos oltópontot Zalaegerszegen jelölték ki. Ide kell átutazni az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak. Wigand doktornő próbált Vas és Somogy megyében is érdeklődni, de hiába, ott csak megyén belüli igényeket elégítettek ki. A város és környékének igénylését időben leadta az intézmény vezetője, miután január 13-án meg is kezdődött az érintettek oltása.

Nem tudja beoltatni magát egy zalai fogorvos, a szaktárca cáfol


"Kormányzati prioritásként a háziorvosok voltak az elsők, majd őket követték a gyerekorvosok, ügyeleti dolgozók, majd következtek volna a fogorvosok. Viszont a múlt héten az oltóanyag elfogyott, így a múlt hétre adott időpontokat lemondták, mert az érkezett oltóanyagot kizárólag a második oltásra lehetett felhasználni" - reagált Stimeczné György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője.

A zalaegerszegi kórház arról tájékoztatta a kanizsai intézmény vezetőjét, hogy 2340 fő beoltására elegendó vakcina érkezik, és elkezdték a dolgozókat az új időpontokról értesíteni. A nagykanizsai alapellátásban dolgozók közel száz százaléka kérte az oltást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta Híradónknak: szó sincs arról, hogy a doktornő nem kapott tájékoztatást. A zalaegerszegi kórház ugyanis egyből arról értesítette a jelentkezőket, hogy január 7-én megkapják az oltást. De miután az ígértnél később és jóval kisebb szállítmányok érkeztek Brüsszelből, le kellett mondaniuk az időpontot. A tárca elismerte, hogy oltóanyag hiányában még egy alkalommal le kellett mondaniuk az előjegyzett időpontot. A doktornő azonban arról is tájékoztatást kapott, hogy január 26-ára, azaz holnapra újabb oltási időpontot kapott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink