Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 05:45:00

Az OMSZ kért bocsánatot, amiért az ország nagy részén elmaradt a beharangozott hóesés

Az ország jelentős részén csak jelzés értékű volt az időjárás télire váltása. Szinte mindenhol esett egy kis hó, de ez reggelre el is olvadt. Az Északi-Középhegységben azonban, a Mátrában és a Bükkben is okozott fennakadásokat a lehűlés. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közben rendhagyó módon kért elnézést, mert nem érkezett meg a megígért nagymennyiségű hó.

Autóbusz és teherautó is elakadt reggel a Mátrában a 24-es úton Egerbakta közelében: itt pár centi hó esett, amely le is fagyott az útra. Az út annyira jeges volt, hogy még a kamionmentő is csúszott, miközben a teherautót próbálta kihúzni az árokból. Ezekben a balesetekben senki sem sérült meg, de a busz csak jelentős késéssel folytathatta útját. A havat a fák sem bírták sok helyen, ágak szakadtak az útra, akadályozva a közlekedést. Akik a Kékesre mentek, azt mondták, hogy a hegy lábáig jók voltak az utak.

"Az útviszonyok, amíg idáig fel nem értünk, egészen jók voltak, de itt azért már nagyon döcögős volt. Ide nehéz feljutni autóval, nagyon nehéz" - mondta Szelei József Ferenc.
 
A Bükkben is jelentős, egy-két helyen 30 centiméternyi hó esett reggelre. Itt is okoztak gondot a letörő faágak, és több baleset nehezítette a közlekedést. Több mint negyven helyszínre kellett a tűzoltóknak vonulni.

"Bocsássatok meg" - Elnézést kért az előrejelzett nagy hó miatt az OMSZ

 

"A Legtöbb munkát a kidőlt fák, lehasadt ágak adták az egységeknek, de volt, ahol elakadt járművek tovább haladásában nyújtottak segítséget a tűzoltók. Az Ómassa és Lillafüred, valamint a Kishuta és Nagyhuta közötti útszakaszokon kidőlt fák akadályozták a közlekedést, melyeknek eltávolításában a miskolci és a sátoraljaújhelyi tűzoltók is részt vettek" - számolt be Híradónkban Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelem szóvivője.
:
Bükkszentkereszten az ott lakóknak adott munkát bőven a leesett hó: "Hóhelyzet az mindig van. Bükkszentkereszten, ha leesik a hó, az komoly probléma. Nem egy sík terület: ilyenkor csúsznak az utak. folyamatosan takarítani kell" - mondta el Szolnoki Csaba.

Közben rendhagyó poszttal kért elnézést a Facebookon az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az ország nagy részén elmaradt hétfőre ígért nagy hóesés: egy bánatos tekintetű kiskutya képe alá azt írták: “Bocsássatok meg!”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink