Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-23 19:19:00

Tegnap melegrekord dőlt, ma dió méretű jég esett

A kemény telet felváltotta a héten a kellemes, szinte tavaszias időjárás, azonban a mai nap folyamán őrült időjárást tapasztalhattak azok, akik a Dunántúlon laknak.

Az érkező hidegfront hatására labilissá vált a légkör, ami miatt záporok alakultak ki, időnként jégeső kíséretével. Sőt, a délnyugaton még dörgést és villámlást is tapasztalhatnak a helyiek.

Tegnap még a melegrekordok is megdőltek, Nagyatádon például 16,5 fokot mért az Országot Meteorológiai Szolgálat. Az eddigi rekordot 1956-ban mérték Ásotthalmon, akkor 15,5 fok volt.

A folyamatos enyhe időjárás miatt már a hóvirágok is előbújtak több helyen.

Most pedig már a viharok mellett a havazás is jelen van a Dunántúlon, 1-2 óra leforgása alatt közel 6 fokot csökkent a hőmérséklet a Kőszegi-hegységben található Kendig-csúcson. A hegycsúcson 17 óra előtt -1 fokot mutatott a hőmérő.

Ha mindez nem lenne elég, holnap estétől egyre többfelé havazás váltja majd az esőt. Az ország déli és keleti felén hétfőig akár több centi hó is eshet, sőt a Bükkben és Zemplénben a 15 centit is elérheti a hó vastagsága. A szél is feltámad, ezért a viharos lökések mellett hófúvásokra is kell majd számítani.

atv.hu/blikk.hu

Ajánlom

További belföldi híreink