Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-23 09:42:00

Sokáig csak kenyéren és teán élt a népszerű magyar színész

Maros Gábor évtizedeken keresztül ünnepelt színész volt. Japántól Ausztráliáig meghódította a színpadot prózai, musical- és opera-előadások főszereplőjeként.

Hét éve romlott meg a helyzet, amikor az Újszínházban egyre kevesebb szerepet kapott, majd pedig semmit. Ennek máig nem tudja az okát Maros Gábor – írja a Blikk. „Közben ott álltam a hatalmas házzal, az akkor 66 ezer forintos nyugdíjból a rezsire is alig futotta. Hiába árultam az ötszobás, Makovetz-stílusú, úszómedencés házamat Karácsondon, nem tudtam eladni. Nem szégyen: nyomorogtam, kenyéren és teán, meg a kertben termő gyümölcsökön éltem” – emlékszik vissza a nehéz időkre a 73 éves művész.

Tavaly azonban sikerült eladnia a házát, amivel újra egyenesbe jött. Mint mondja, „nem kell már a boltban sóvárogva néznem, hogy mit vennék meg! Marikám azóta kapott egy kis autót, kerti bútort, mosogatógépet, boldogság, hogy kényeztethetem. Életem alkonyán elmúltak az anyagi gondjaim, boldog vagyok. A bakancslistámon még két dolog szerepel: hogy újra színpadra állhassak, illetve, hogy lássam a kisunokámat.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink