Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-23 08:29:00

Hofi Géza özvegye: még az ágyban fekvő Sasom is jobb volt, mint hogy nincs többé

Pénteken végső nyugalomra helyezték a január 17-én elhunyt Sas Józsefet. A szertartáson Hofi Géza özvegye, Ildikó támogatta a legendás humorista özvegyét, Komjáti Zsuzsa asszonyt.

„Zsuzsa nagyon fázott, fogtam a kezét, hátulról átöleltem, amikor rátört a zokogás a beszédek hallatán, mindig megszorítottam, szorosabban öleltem át, ettől erősebb lett. Végig így álltunk. A sírnál már a lányuk, Ágika vigyázott rá, ő támogatta. A Sasomnak az járt volna, hogy hatalmas tömeg búcsúztassa őt egy napfényes délelőtt, és a kabaréjeleneteire emlékezve barátaival, családjával a közönsége kísérje az utolsó útjára” – nyilatkozta a szertartás után Ildikó, aki Sast a humorista agyvérzése után is látogatta, amíg lehetett, és végig tartotta a lelket férjét ápoló barátnőjében.

Mint mondja, „odavágott a halála! Nagyon szerettem őt, még az ágyban fekvő Sasom is jobb volt, mint hogy nincs többé. Nagyon hálás vagyok Gézának, hogy 22 évvel ezelőtt bemutatta nekem Sas művész urat, sokáig így is szólítottam. Sokszor rám telefonált reggelente, hogy egy-egy poént teszteljen rajtam. Hiába mondtam neki: Sasom, még a fürdőszobában vagyok, rávágta, hogy az a legjobb, és elmondta, milyen ötlete van. Később sem hívtam Jóskának, a felesége engedélyével „Sasom” lett, és az is marad mindig. Az élet úgy hozta, hogy Zsuzsával lettünk nagyon jó, elválaszthatatlan barátnők.”

atv.hu

Eltemették Sas Józsefet

 

Ajánlom

További belföldi híreink