Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-23 08:19:00

Dúró Dóra megszegte a kijárási korlátozást, ezért feljelenti magát

A Mi Hazánk polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetett, így tiltakoznak a szerintük túlzott lezárások ellen.

Dúró Dóra megszegte a kijárási korlátozást, ezért feljelenti magát

Feljelentem magam a Mi Hazánk által meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a túlzott lezárások ellen – írja Facebook-bejegyzésében a Mi Hazánk elnökhelyettese.

„Észszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért ma szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, lakóhelyem egy km-es körzetében futottam. Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is. Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét!” – részletezi Dúró.

Majd azzal folytatja, hogy lemond a mentelmi jogáról, mert a Mi Hazánk egyetlen pártként megszüntetné ezt az „elavult” jogintézményt, mert komolyan gondolják a törvények előtti egyenlőséget.

„De a munkához való alkotmányos jogot is, ezért támogatjuk a kis- és középvállalkozásokat vendéglátóhelyeik újranyitásában is, ezért vállalok szolidaritást a lázadó vendéglátósokkal e saját polgári engedetlenségemmel, illetve kész vagyok fogyasztani a megnyitást vállaló vendéglátóhelyeken is, ahol egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol akár több ezer ember van egyszerre jelen” – írja a politikus.

Az uszodák és edzőtermek megnyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, a lezárásellenes párt, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását, hiszen „a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor”. A késő esti futás tiltása ugyanolyan kontraproduktív, mint a 19 órai boltzár, mely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók – zárja a bejegyzését.

Feljelentem magam a Mi Hazánk által ma meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a...

Közzétette: Dúró Dóra – 2021. január 22., péntek

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink