Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 18:07:00

Újra egymásnak feszültek az ellenzéki pártok a pécsi városházán

A DK és Momentum frakció egy 12 pontos levelet juttatott el a polgármesterhez, amelyben arról írtak, min kellene változtatnia a városvezetésnek. Mellár Tamás szerint most az okozza a legnagyobb feszültséget, hogy egyetlen párt, az MSZP dominál a pécsi ellenzéki összefogásban, ez azonban nem fenntartható.

Facebook-oldalán tette közzé a polgármesternek címzett 12 pontos követeléseit a Momentum pécsi frakcióvezetője, Sajgó György. Mindjárt a levél elején szerepel az egyik legfontosabb követelés: Nyögéri Lajos MSZP-s alpolgármesteri kinevezésének visszavonása, valamint Bognár Szilvia DK-s alpolgármester elvett jogköreinek visszahelyezése. De a momentumos politikus azt is elvárja, hogy a hivatal biztosítsa a frakciók működési feltételeit a képviselői munka felelős elvégzéséhez.


"Törekszünk arra, hogy azoknak az elveknek megfelelően irányítsuk a városházát, amelyekre szerződtünk, amelyekre a választópolgárok miket felhatalmaztak, és igazából úgy éreztük, hogy erről az útról elkezdtünk letérni, olyan jeleket tapasztaltunk az elmúlt hónapokban, amelyek kétséget ébresztettek bennünk és szerettük volna egyértelművé tenni, mik azok a problémák, amiknek a megoldásra feltétlenül szükség van ahhoz, hogy folytatni tudjuk az együttműködésünket"

- mondta Hadónknak Topán László momentumos önkormányzati képviselő. 

Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben nyerte el a polgármesteri címet, azonban az egyesület elnöke is úgy látja, vannak problémák a városvezetővel. Mellár Tamás szerint ez a levél arra szolgál, hogy Péterffy új alapokra helyezhesse az együttműködést a szövetséges pártokkal, úgy, hogy az minden érdekelt félnek megfeleljen.

"De én érzem egyébként, hogy baj van, épp azért én is aláírtam ezt a 12 pontot, mert úgy gondolom, hogy semelyik párt nem kerülhet abba helyzetbe, hogy dominálja ezt az együttműködést, hanem itt nekünk tulajdonképpen példát kellene mutatni majd 22-re, a 22-es összefogásra is, hogy ezek a különböző oldalról, különböző irányból jövő ellenzéki pártok képesek jól együttműködni, és ennek produktív eredménye lesz" - fogalmazott Mellár.

Híradónk kereste Pécs polgármesterét, hogy reagáljon arra 12 pontos levélre, amelyet tegnap küldött el számára a Momentum frakció. Péterfy Attila nem állt kamerák elé, viszont egy közleményt eljuttatott Híradónknak. Ebben azt írja, számára az a legfontosabb, hogy a jelenlegi városvezető frakció tagjaival közösen végrehajtsák a választási programot, ezért minden képviselő munkájára számít. Hozzátette: egyeztetni fog a levelet író képviselőkkel, azonban a tárgyalást nem a sajtó bevonásával akarja lefolytatni.

Újra egymásnak feszültek az ellenzéki pártok a pécsi városházán

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink