Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 16:24:00

Sósavval öntötte le háziorvosát, annak asszisztensét és egy rendőrt is egy szabolcsi nő - felmentették

A 65 éves nő ügyében a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a Kisvárdai Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt hozott ítéletet.

A 65 éves asszony a 2000-es évek eleje óta szenved elmebetegségben, a gyógyszereit azonban nem szedte és 2016-tól az előírt kontrollokon sem jelent meg. 2019 júliusában a nő fia beszámolt a kezelőorvosnak édesanyja állapotromlásáról, ezért együtt felkeresték a szabolcsi lakásán, ő azonban a helyszínre hívott mentők megérkezése után sem nyitott ajtót - írja az Index.

A mentőszolgálat tagjai rendőri segítséget kértek, majd miután a kiérkező rendőröket a nő azzal fenyegette meg, hogy savval önti le őket, ha rátörik az ajtót, értesítették a katasztrófavédelmet is.

A vádirat szerint miután a tűzoltók védőruházatban a lakás ajtaját betörték, a nő többször 9,68 százalékos sósavat locsolt a folyosón tartózkodó személyekre.

A katasztrófavédelem munkatársait a védőruházat a sav maró hatásától megvédte, azonban a sósav az egyik rendőrt felsőruházatának hátoldalán, míg társát, a háziorvost és asszisztensét a kézfején és ruházatán elérte.

Végül a hatóság tagjai a sósavas flakont az elkövetőtől elvették, aki még ezt követően is megpróbálta megrúgni az egyik intézkedő rendőrt.

Az elkövető kóros elmeállapotú, a terhére rótt cselekmény következményeinek felismerésére és annak megfelelő magatartás tanúsítására emiatt nem képes, azonban nem zárható ki, hogy a jövőben hasonló bűncselekményt követne el, ezért a nyomozó ügyészség a terhelt elmeállapotára tekintettel vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság mentse fel és rendelje el – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt álló – vádlott kényszergyógykezelését.

A tárgyalásra a vádlott távollétében került sor, az ügyészi indítvánnyal mindenben egyező ítélet nem jogerős.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink