Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 09:28:00

Itt a férfi leírása, aki meg akarta erőszakolni a nőt a gödöllői HÉV-en – segítsen megtalálni!

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a támadót.

Szexuális erőszak bűntette kísérletének, testi sértés, valamint kifosztás bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen a keddi, a gödöllői HÉV-en történt támadás ügyében – írja a Police.hu.

A férfi, aki a szilasligeti megállónál szállt fel a szerelvényre, felszólította áldozatát, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését, és megöli. A nő azonban ellenállt. A férfi erre a nő telefonját és a pénztárcáját akarta, amit meg is kapott, azonban ennyivel nem tágított: többször megrúgta a 47 éves áldozatát, miközben azt hajtogatta, „told le a nadrágod, különben megöllek!”. A nő próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a HÉV-kocsiba. Végül a Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve az áldzat azt mondta: férje várja a megállóban, mire a férfi hátrálni kezdett, a leálló szerelvényből kiugorva pedig elmenekült.

A rendőrség egyelőre sem fotót, sem fantomképet nem közölt a támadóról, a csütörtökön kiadott közleményükben viszont részletesebb leírást adtak a férfiról. A támadó eszerint

– 20-25 éves,
– nagyjából 160 centiméter magas, vékony testalkatú,
– az elkövetéskor pedig orrot, szájat eltakaró maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávészínű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

A rendőrség tízfős nyomozócsoportot állított fel a tettes felkutatása érdekében, „ugyanakkor nehezíti a felderítést, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül szemtanút egyelőre nem sikerült felkutatni”, ezért azt kérik, hogy akik a támadóval vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, jelentkezzenek Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. Elérhetőségeket itt talál.

A rendőrség tájékoztatása szerint egyébként már több tucat embert kérdeztek ki, és a lehetséges menekülési útvonalakat is lejárták, a támadó személyleírása alapján pedig két férfit is előállítottak, de róluk kiderült, nincs közük a támadáshoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink